About

“Creativiteit is de kunst van kwetsbaar durven zijn”

Mary Broekhuijsen-Molenaar

Activiteiten Begeleidster

Creatieve energie

Ieder persoon heeft creatieve energie: grafisch, in muziek, acteren, schrijven, technisch, of visueel. Ik moedig iedereen aan om de creativiteit in jezelf te ontdekken en ermee te verbinden. Ontdek je persoonlijke talenten. Ik geloof erin dat creatieve energie moet vloeien, dat is goed voor jou en de mensen om je heen. Mijn creativiteit zit voornamelijk in kunst, schilderen. Mijn werk is een interpretatie van mijn omgeving; hoe ik de wereld om me heen zie en beleef. Het is mijn persoonlijke poging om dingen simpeler te willen maken als het leven complex is. Met mijn kleurrijk palet onderzoek ik het effect van licht, diepte, saturatie, lijnen, tonen en schaduw. Ik vang een landschap, een bos of een persoon en vertaal dat in een acryl op canvas.

 

Biografie

Ik ben een autodidact en geniet van de ruimte van zelfstudie. Sinds 7 jaar woon ik in Leiden. Geboren in Uitgeest, Noord-Holland verhuisde ik met mijn gezin naar verschillende locaties voor het werk van mijn echtgenoot. We woonden in de Dominicaanse Republiek, Canada en Bahrein.

Eenmaal terug in Nederland vond ik inspiratie in de Nederlandse landschappen, die ik nu ineens door een andere lens zag. Ik ben opgeleid als Activiteiten Begeleidster en begon met aquarellen. Tijdens mijn eerste posting in de Dominicaanse Republiek stapte ik over naar acrylics. Ik kreeg les van een Cubaanse en Dominicaanse kunstenaar en past de lessen nog altijd toe in mijn werk. Kunst uit de Dominicaanse Republiek kenmerkt zich door felle, heldere kleuren en een ‘naive’ schilderstijl. De keus van de kleuren zie je terug in mijn werk.

Tijdens de opvolgende postings (naar Calgary en Bahrein, in het Midden Oosten) verschoof mijn creative interesse naar fotografie (vooral mensen en landschappen). Daarnaast was ik druk met mijn gezin, vrijwilligerswerk, een carriere voor Shell, bloggen en schreef ik twee boeken.

Ik schilder semi-abstract met acrylics en gebruik gemixte technieken. Soms gebruik ik penselen, sponzen, vaak paletmessen, maar soms ga ik lekker met mijn handen smeren. Het thema varieert omdat mijn interessegebied zo groot is. Kunst is een reis en die reis is eindeloos. Kleur, licht, textuur en reflectie zijn basisthema’s en de vaste componenten in mijn werk. Ik navigeer tussen intuïtief en spontane technieken en gecontroleerde realiteit. Altijd zoekend naar de juiste balans.